- Særdeles vellykket festival

- Vi har gjennomført en særdeles vellykket festival.

Joshua Redman har vært Artist in Residence under Moldejazz 2006. (Foto: Fire flate)
Vi var stolt av konsertprogrammet på forhånd og vi er glad for de resultatene vi har sett underveis, sa festivalsjef Jan Ole Otnæs da han oppsummerte Moldejazz 2006.

Moldejazz 2006 har vært en suksess både musikalsk og økonomisk. Spennet i programmet har gått fra små intime konserter inne på Reknes med timelange soloer, til folkefest på Romsdalsmuseet med Sting og 9000 mennesker i strålende solskinn.
 
Økonomisk suksess
Det er ventet at det vil bli solgt over 25.000 billetter til 2006 utgaven av Moldejazz. Dette betyr at festivalen ser ut til å nå målet om overskudd på 750.000 kroner. Det totale budsjettet for festivalen er rundt 21. millioner kroner. – Billettsalget er lavere enn i rekordåret 2002 da det ble solgt over 36.000 billetter. Men vi føler nå at vi har funnet en størrelse på Moldejazz som kler byen bedre, sier Otnæs. 
Moldejazz legger også opp til å ta vare på miljøet i både byen og for kommende generasjoner. Under åpningsseremonien kunne ordfører i Molde, Jan Petter Hammerø, overrekke beviset på at Moldejazz er sertifisert som "miljøfyrtårn". 


Musikalske favoritter

- Det har vært mange favoritter men Artist in Residence konsertene med Joshua Redman har vært veldig vellykket. Jeg tror at konserten på kulturhuset med Redman/Andersen/Wesseltoft/ Johansen vil være en konsert som vil bli husket veldig lenge. Det var en klassiker. Andre favoritter har vært konsertene med Hank Jones i Alexandrakjelleren, konserten med Jon Hassel i Kulturhuset og Sidsel Endresen/Humcrush i Forum, sier Jan Ole Otnæs – Jeg er også veldig glad for prosjektene med Kjetil Møster. Vi planla en konsert men det ble til fire konserter, sa Otnæs. 
 
Jobber med neste års program
Det jobbes allerede med programmet for neste års Moldejazz. – Det er for tidlig å si noe om eventuelle store navn for neste år, sier Otnæs. - Men en planlagt ombygging av Alexandra og Alexandrakjelleren kan føre til endringer i hvordan vi bruker spillestedene på Alexandra hotell. Her er det planlagt at det skal bygges en helårs scene, sier Jan Ole Otnæs.


FORSIDE
- Særdeles vellykket festival
- Vi har gjennomført en særdeles vellykket festival.
LES MER
KONSERT: Redman og Trondheim Jazzorkester

LES MER
INTERVJU: Møster her, der og overalt
Har du oppdaget at noen artister under årets festival har fått mer spilletid enn andre, da har du nok rett i det. Den mest profilerte dette året er den unge jaz...
LES MER
INTERVJU: Bugge Wesseltoft
INTERVJU: Uncle Lionel fra katastrofe til parade
FESTIVAL FINALE MED TO NYE BESTILLINGSVERK OG UROPPFØRING UNDER MOLDEJAZZ 2006
Oppdatert program og billett info
A K Dolven - årets festivalkunstner
Fullt program - nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Dagspass under Moldejazz 17-22.7.2006
Sting til Romsdalsmuseet 19.juli
Sterke navn til Moldejazz 17-22 juli 2006
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.