NYHETER
ARTISTER
MOLDEJAZZ
PROGRAM
PRESSE
 > NYHETER >Spektakulær åpning av Moldejazz 2002
Spektakulær åpning av Moldejazz 2002
Japanske trommerytmer i fusjon med nordiske klanger
Under et konsertbesøk i Japan opplevde medlemmene av The Brazz Brothers den særegne japanske trommekulturen – Wadaiko – og fikk umiddelbart ideen om å kombinere denne trommetradisjonen med sine messinginstrumenter. Det ble tatt kontakt med et av Japans fremste trommeensembler Shidara som teller 11 profesjonelle trommeslagere. I felleskap utviklet de to ensemblene en ny musikalsk fusjon via internett og annen moderne kommunikasjon Japan – Norge.
Se på:

Line up:
The Brazz Brothers og Shidara - the Japanese
Taiko Performance Group

Linker:
Shidara
The Brazz Brothers
Musikken som ble skapt ut av dette samarbeidet er blitt noe nytt og fascinerende der de japanske trommerytmene fusjoneres med nordiske klanger og melodifraser. Prosjektet hadde sin premiere med en spektakulær forestilling i Trondheim i 1999.

I etterkant er prosjektet blitt videreutviklet og The Brazz Brothers ble invitert til et 10 dagers besøk i Japan i november 2000. Det musikalske materialet ble videreutviklet og utvidet med spesialkomponert musikk og det ble presentert på 3 utsolgte konserter for til sammen 4.500 publikummere. Denne suksessen resulterte i at de to ensemblene ble invitert til Tokyo i mars 2001 for å holde konsert i forbindelse med HM Kongs Harald’s besøk i Japan.

Sommeren 2002 gjennomfører The Brazz Brothers og Shidara en to ukers turne i Europa. Turneen avsluttes i Norge, med Molde som eneste stoppested.

Billetter kan kjøpes gjennom Billettservice og posten f.o.m torsdag

13.12.2001
Billettkode: MIH 1507 kl. 18.00 kr. 250,-
utfør søk