Flere nyheter
LeiknyHavikSkjaerseth_Fotograf_A_Tonic_For_The_Troops_01.jpg
Bilde: A Tonic for the Troops | Foto: Leikny Havik Skjærseth

Seks nye konserter + ny nettbutikk!

Paal Nilsen- Love "Circus", Red Kite, A Tonic for the Troops, Hedda Mae, TORA og Trondheim Jazzorkester & Signe Emmeluth er klare for årets festival. 

Det er mye vi ikke vet om sommeren ennå, men en ting vi vet sikkert er at vi ikke skal være noe dårligere enn i fjor! Vi er tross alt blitt 60 år og festival blir det også i år. Fra tidligere har vi sluppet Ellen Andrea Wang Trio, Trondheim Jazzorkester og GURLS, Ane Brun, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg - Steamdome vol. 2, Daniel Herskedal feat Emilie Nicolas, Steinar Raknes & The STILLHOUSE Band og Valkyrien Allstars. Her følger 6 artister til og flere skal det bli. Som vi gleder oss til uke 29!
PNL_Circus_Moldejazz2021
Foto: Malwina Witkowska

Paal Nilssen-Love Circus er den Moldefødte musikerens nyeste prosjekt. Han har samlet folk fra ulike leire med erfaring fra stiler som etnisk, klassisk, samtid, jazz, frijazz, støy, pop m.m. til et forrykende band som bare pandemien har hindret fra umiddelbart å bli et verdensnavn. Sammen med jazz- og improtradisjon gjør dette Paal Nilssen-Love Circus til et uforutsigbart og fargerikt ensemble med et bredt register. Paal sier han ønsker at musikken skal trigge mange følelser hos folk; rytmisk, emosjonelt, energisk, mystisk, både nakent og grandiost. 

Teatret Vårt 20. juli

HeddaMae_Moldejazz2021
Foto: akam1k3

På tross av at hun foreløpig har sluppet kun et knippe låter har hun allerede rukket å bli trukket frem som et pophåp gjentatte ganger både av norsk og internasjonal presse. Hennes humørfylte og ultra-fengende blanding av retrodisco, vestkystpop og gospelfarget R&B appellerer like sterkt enten du har vokst opp med Pompel og Pilt i svarthvitt som eneste Barne-TV på NRK, eller med YouTube flimrende på en iPad. Det er bortimot umulig å ikke la seg rive med når Hedda Mae står på scenen. I vinter har hun vært en av deltagerne i NRK programmet «De Neste», og vi gleder oss til å presentere supertalentet Hedda både for Moldejazz sitt voksne og feststemte publikum i Alexandraparken, og med på en egen konsert for barn under sommerens festival (billetter kommer). 

Alexandraparken 23. juli

Tora_Moldejazz2021
Foto: Anne Marie Forker

Alle festkvelder med respekt for seg selv bør avsluttes med et fyrverkeri. Nettopp derfor kroner bandet TORA, med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård lørdagskvelden i Alexandraparken under årets Moldejazz. Tora og bandets andre album «Girls» (2020) ble velfortjent nominert til en Spellemann i kategorien blues. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. Hun har over 160 000 følgere fra hele verden på Instagram, og Hollywoodlegender i fanskaren. Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under «The Norwegian Blues Adventure» sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. 

Alexandraparken 24. juli

RedKite_Moldejazz2021

Red Kite er Norges nye supergruppe i skjæringspunktet mellom svimlende psykedelia, høyoktan rock og ekstatisk frijazz. Bandet består av medlemmer fra flere av kongerikets mest kjent band i det eviggrønne prog/jazz segmentet: Elephant 9, Shining, Bushman's Revenge og Grand General. En besetning av «usual suspects» som alene borger for friskt kok i gryta! Musikken til Red Kite har blitt beskrevet som «Gotisk Mahavishnu for det nye århundret», og har et publikum langt utenfor jazzens indre kretser.I 2020 skulle de eksempelvis ha spilt på Europas ledende tungrockfestival Roadburn. Bandet slapp 2019 sitt debutalbum på det britiske kred-selskapet Rare Noise Records. Et album som havnet på topp 10 listen over årets beste album i Jazzwise.  

Storyville 23. juli

ATonicfortheTroops_Moldejazz2021Leikny Havik Skjærseth');" class="hand_hover paragraph_pic">
Leikny Havik Skjærseth

A Tonic for the Troops er et band med stor nyhetsverdi. Det kom som en stor overraskelse da debutalbumet «Ambush» dukket opp. Eller skal vi si som et sonisk bakholdsangrep med positivt fortegn? Ellen Brekken kjenner vi mest som buldrende bass-motor i Hedvig Mollestad Trio, som stødig anker i Tord Gustavsen trio og fra flere fine folkemusikkprosjekter. Ja, til og med Dance With A Stranger har fått nyte godt av hennes elbass-spill. Nå har hun tatt ett nytt steg satt sammen sitt egne akustisk jazzband som nikker ivrig og hengivent mot tradisjonen, men som samtidig har frekkheten og frimodighetens nådegave. A Tonic for the Troops er et uttrykk som stammer fra det gamle britiske imperiet, der man etter sigende tok seg en forfriskende gin & tonic mot malaria i tropiske strøk. Friske fraspark og deilige svev ventes!

Storyville 20. juli

TJO__og__Signe_Emmeluth_foto_Juliane_Schuetz.jpg
Juliane Schütz
«Physicality in/emotion»
Signe Emmeluth mottok i 2020 Sparebank1 SMN JazZtipendiat og skal i år fremføre sitt nye verk med Trondheim Jazzorkester hos oss. Dette blir en flersanselig konsert. Signe forteller at "det fysiske aspektet i musikken alltid har fascinert meg. Det energiske og kontrastfylte"Tittelen «Physicality in/emotion», henviser til det fysiske i musikken og dens bevegelser og hvordan det fysiske påvirker sinnsstemningen og tilstedeværelsen til både lytter og musiker, for eksempel gjennom volum og utmattelse. Signe Emmeluth har samlet et kremlag av musikere til denne anledningen, og vi er sikre på at dette blir en konsert det vil snakkes lenge om.

Teatret Vårt 19. juli
Nettbutikk_Moldejazz
Jazzbutikk på nett

Fra i dag av kan du enkelt kjøpe både billetter og festivaleffekter i én og samme handel på vår nettside. T-skjorter, plakater, gavekort, festivaltrykk, effekter og bøker, er nå bare noen tastetrykk unna!

Besøk jazzbutikken

Tidligere annonserte konserter i 2021

AiR Ellen Andrea Wang:

- Trondheim Jazzorkester & Gurls «Ellen Andrea Wang Trio -

Daniel Herskedal feat Emilie Nicolas « Ola Kvernberg Steamdome vol.2

Ane Brun « Valkyrien Allstars « Steinar Raknes STILLHOUSE Band 

 Jaga Jazzist

Bli med som frivillig  |  Last ned App'en vår på App Store / Google Play