Lilja_by_Anne_Valeur.jpg

Lilja | Foto: Anne Valeur

12 nye navn klar for Moldejazz 2021!

Foto: Lilja by Anne Valeur
Publisert: 02.06.2021
Sist oppdatert: 03.06.2021 15:21

Klart det blir festival! Her kommer 12 nye artister og enda har vi flere på lur, så følg med de neste ukene for flere spennende nyheter. Merk også at Romsdalsmuseet blir erstattet av Rådhusteltet. Steinar Raknes Stillhouse Band og Valkyrien Allstars flyttes dit, sammen med flere godbiter. 

Lumen Drones | Lilja | Lauritz Skeidsvoll | Isach Skeidsvoll | Marius Neset Solo | Arne Torvik Trio | Ytre Suløens Jass-ensemble | Frode Haltli Avant Folk | Sondre Lerche Solo | Hannah Storm | Red Hot | Ogras 

Billetter i salg nå.

DSC_2760_Nr.2.jpg

Storyville 22. juli

Trioen Lumen Drones høster fantastiske kritikker for sin grensesprengende og stemningsfulle musikk. I deres unike verden krysses norsk slåttetradisjon med eksperimentell dronerock. - Trioen tråkker opp nye musikalske stier gjennom det som før har vært tette kratt, og når man hører resultatet vil man tro at disse stiene har vært der i uminnelige tider. Debutalbumet til trioen ble produsert av legenden Manfred Eicher og utgitt av det tyske prestisjeselskapet ECM. Da de i 2019 slapp sitt etterlengtede andre album på HUBRO trillet Aftenposten en sekser på terningen og skrev: «Lumen Drones setter en helt ny standard»
Lilja_by_Anne_Valeur.jpg

Teatret Vårt 21. juli

Med sitt enestående band tar LILJA med publikum hjem til verden! 

Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt. Lilja er også gitarist i Bugge Wesseltofts «New Conception of Jazz», Frode Haltlis «Avant folk» og «Moksha», og hennes kritikerroste debutplate «LILJA: Marble» ble utgitt i 2020.
_O4A5042-01-01.jpeg_lauritz.jpeg

Storyville 19. juli

Lauritz Skeidsvoll - Quite a View

Sparebank 1 SMNs jazztalentpris gikk i fjor til brødrene Isach og Lauritz Skeidsvoll.  I 2019 etablerte Lauritz bandet Quite a View. Det er det første prosjektet der han skriver og spiller sine egne komposisjoner. Til å framføre dette har Skeidsvoll plukket ut det han beskriver som fem fantastiske musikere - alle med sin særegne kunstneriske stemme. Musikken henter mye inspirasjon fra filmmusikkens verden, og komponister som Thomas Newman, det islandske bandet ADHD og Ola Kvernberg. 
I musikken Lauritz har spesialskrevet for denne konserten på Moldejazz' åpningsdag møtes meditative droner og mektige, uttrykksfulle melodier i åpne og klangfulle landskap.
img252.jpg_isach_gpo.jpg

Storyville 19. juli

Isach Skeidsvoll - General Post Office

I barndommen spilte de i samme band, men etter videregående dro Lauritz til Oslo og Isach til Bergen for å studere musikk. I Bergens ble Isach raskt en ung mann som ble lagt merke til. Grieg-akademistudenten ble fort aktiv i mange ulike grupper i byens pulserende unge jazzmiljø. Bandet ble startet i 2017 da Isach begynte på Griegakademiet, og har spilt på festivaler i Skottland, Estland i tillegg til klubber og festivaler i Norge. 
General Post Office er en demokratisk kvartett der det er viktig at alle får utrykke seg fullt og helt - oftest gjennom Skeidsvolls komposisjoner, som bandet arrangerer sammen.
MariusNesetByRoarVestad3.jpg

Teatret Vårt 22. juli

De siste åra har Marius Neset framstått som Norges ledende eksportør av mesterlige saxofontoner, med enorm internasjonal suksess, i samspill med både landsmenn og en lang rekke utenlandske musikere og ensembler. Med stengte grenser og annen fandenskap befant Neset seg plutselig ganske alene med instrumentet sitt. Dette er noe av bakgrunnen for at han gjorde et album med solosaxofon, som fikk publikum til å gå av skaftet og konsertarrangører til å kaste seg over telefonen. Marius Neset gjør noen få festivaljobber med dette konseptet, og mottagelsen har vært nærmest ekstatisk. Moldejazz står for tur, der det sikkert blir rift om et koronaredusert antall plasser i salen.

Arne_Torvik_Trio.jpg

Teatret Vårt 23. juli

Pianist Arne Torvik fra Skåla har lenge vært essensielt viktig i musikkmiljøet i byen vår, men er samtidig et navn som gjør seg gjeldende på den internasjonale scenen. Så langt har han to kritikerroste plater bak seg med trioen bestående av bassist Bjørnar Kaldefoss Tveite og den fantasifulle trommeslageren Øystein Aarnes Vik. Trioens siste utgivelse "Nortwestern Songs" har fått strålende kritikker i inn- og utland. 
Det er en egen varme som strømmer ut av Torviks musikk og trioens musisering. Dette er tilgjengelig pianotriojazz, med en tydelig lyrisk åre og sterk formidlingsglede. 
50115768338_cdfb8aed78_k.jpg

Molde Domkirke 21. juli

New Orleansmusikken og tradjazzen har vært en rød tråd i Moldejazz helt siden oppstarten for 60 år siden. I snart 50 år har Ytre Suløens Jass-ensemble vært et av landets viktigste band i sjangeren. Det er derfor nærmest en selvfølge at vi presenterer bandet i festivalens jubileumsår. Ytre Suløen er kjent for å hente impulser fra andre stilarter , og gjerne stoff fra nålevende komponister til sitt repertoar. Slik blir det også under årets konsert under Moldejazz. Sjølvsagt kommer det kjente perler fra den tradisjonelle gospelmusikken, ispedd låter fra Duke Ellingtons «Sacred Concerts» og musikk frå Wynton Marsalis.
Tidligere bandmedlem Askjell Molvær gjester konserten på kirkeorgel og alt-sax.
haltli_avantfolk_s.jpg

Molde Domkirke 23. juli

Gjør deg klar for et spellemannslag helt utenom det vanlige! Frode Haltlis prosjekt «Avant Folk» er et kollektiv av improviserende solister på tvers av generasjoner og sjangre. Prosjektet er en videreføring av Haltlis arbeid et sted midt i det hellige triangelet jazz, samtidsmusikk og folkemusikk. Avant Folk rommer en håndplukket gjeng med kreative musikere fra band som Trondheim Jazzorkester, Supersilent, Moskus, Völvur, Efterklang, Lilja og Poing. Her strømmer musikken uvanlig fritt, og ingen konserter blir like. Frode Haltli har fått en så lang rekke priser og utmerkelser, at det er lett å forestille seg at selv den mest solide peishylle kan risikere å bukke under av vekten alene.

Artister til Alexandraparken

Vi har alt sluppet både Hedda Mae og TORA til parken og her kommer et lite knippe til. Som vi gleder oss til endelig å ha konserter utendørs igjen!

Sondre_Lerche__foto_Johanna_Siring-23_medium.jpg

Alexandraparken 21. juli

Det er lett å konkludere med at Sondre Lerche gikk ut som vinneren av musikkåret 2020. For mange ble det et år der pandemien kastet faretruende skygger, men for Lerche ble det til et toppår, både kunstnerisk og når det gjelder aktivitetsnivå. I juni gav han ut «Patience», som ble nominert til tre Spellemannpriser og som de fleste enes om at er hans klart sterkeste utgivelse så langt. «Etter å ha gjort 140 konserter med det intense liveshowet vi lagde til Pleasure-turnéen, hadde jeg et behov for å roe ned det meste i livet mitt.» sier han selv. «Jeg hadde et behov for å lage lindrende musikk». Utenom å være en eminent låtskriver, arrangør og tekstforfatter, er Lerche rå på å få med seg og engasjere sitt publikum. 

Vi gleder oss derfor stort til Lerche inntar Alexandraparken med sitt velsmurte og energiske enmannsshow. 

SynneSBBoenes_HannahStor049cropped.jpg

Alexandraparken 21. juli

Strømmen av norske poptalenter er gudskjelov fortsatt veldig stri, og her kommer et talent som er så ferskt at det fortsatt flytter fritt rundt i støpeskjeen! Hannah Storm (22) er inspirert av artister som Amy Winehouse, Susanne Sundfør og Adele - men også eldre artister som Frank Sinatra og The Beatles, som hun har vokst opp med å høre på. Hannah er nå bosatt i Bergen der hun jobber med produsenter og låtskrivere som Matias Tellez (Young Dreams, Girl In Red mf), Odd Martin Skålnes (AURORA, Sigrid mf) & Sondre Lerche. Disse samarbeidene har resultert i en magisk bukett med låter som slippes høsten 2021.

Det er bare å glede seg til du kan si: jeg hørte henne på Moldejazz før de første låtene ble sluppet! 

Les også (Artikkelen fortsetter under bildene)
RED_HOT_-_THE_BAND_PLAYING_2018mini.jpg

Alexandraparken 19. og 20. juli

Red Hot er fortsatt Romsdalens ubestridt mest hardtsvingende og funky band, og i år vender de tilbake til Alexandraparken. 11-mannsbandet Red Hot med stjernevokalist Knut Marius Djupvik i front, har i en årrekke skrudd temperaturen i Alexandraparken et par knepp over kokepunktet med sine forrykende konserter. Hvem kan motstå et vanntett komp, en dynamisk og eksplosiv blåserekke toppet av en krutt-tønne av en vokalist? Red Hot leverer alltid varene og serverer perfekt grillet R&B, rockabilly og funk som virkelig smaker av fugl. 

Ogras_cropped.jpg

Alexandraparken 19. og 20. juli

Etter et år med mye sofasliting, stilleslitting og innadvendt stemning trenger vi følelsen av fellesskap, fest og eufori. Bandet Ogras fra Åndalsnes er så utadvendte og energiske at du føler du hopper og danser i takt med musikken, selv om du fortsatt sitter i en stol med én meter avstand til nærmeste medmenneske. Deres medrivende musikalske berg- og dalbane fører oss over balkanske vidder, inn i støvete sirkustelt, over irske enger og munner ut i en heidundrende fest. Etter mange forespørsler vender de nå tilbake. 

Vi trenger lykkerusen Ogras kan gi oss, og vi trenger den nå!

Tidligere annonserte konserter i 2021

AiR Ellen Andrea Wang:

Trondheim Jazzorkester & GURLS «Ellen Andrea Wang Trio «

Daniel Herskedal feat Emilie Nicolas « Ola Kvernberg Steamdome II- The Hypogean «Hedda Mae « A Tonic For The Troops « Red Kite « Paal Nilssen-Love "Circus" «Jaga Jazzist  « Trondheim Jazzorkester & Signe Emmeluth « TORA  


Bli med som frivillig  |  Last ned App'en vår på App Store / Google Play

Les også
Del: 
Spotify