Hudson_Moldejazz_2018.jpg
Hudson
Hudson  - Foto Nick Suttle
Konserter
Mandag 16. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

Scofield og DeJohnette fronter ny supergruppe!

Hudson heter bandet, oppkalt etter Hudson river, og i tillegg til veteranene John Scofield og Jack DeJohnette består kvartetten av de noe yngre stjernene John Medeski på tangenter og Scott Colley på bass. Bandet ble først samlet til en jobb på Woodstock-festivalen 2014. Det ble en kjempesuksess, som ledet til et kritikerrost album utgitt sommeren 2017. Bandet Norgesdebuterer på Moldejazz 2018.

Repertoaret gjenspeiler at debuten fant sted på Woodstock. I tillegg til egne låter spilles musikk av folk som Bob Dylan, Joni Mitchell, Robbie Robertson m fl. Det hele kles i en musikalsk drakt som gir assosiasjoner til Miles Davis' elektriske periode og band som Tony Williams Lifetime. Dette er ikke konvensjonell jazzrock, men låter fra rockens repertoar framført med jazzens grenseløse frihet som rettesnor.

Bandet gjorde tidligere i år en konsert for fullpakket sal på Ottawa Jazz Festival, en konsert med et trøkk som fikk taket til å løfte seg. I en anmeldelse heter det blant annet: The band hit hard during a long, extended set that offered vintage Woodstock-era rock songs played with a mix of earthy grooves and jazz liberation, a protracted Bitches Brew-style jam, and two mightily swinging originals by Scofield.

I The Guardian omtaler John Fordham kvartetten som et elitejazzband. Det er nettopp det Hudson er. Billetter er lagt ut for salg, og det ventes et utsolgt Teatret Vårt når disse gigantene inntar scena på festivalens åpningsdag.

John Scofield - gitar, John Medeski - tangenter, Scott Colley - bass, Jack DeJohnette - trommer