Bradley_Quinn_2.jpeg
Van Morrison
Van Morrison    Foto: Bradley Quinn
Konserter
Van Morrison / Stanley Clarke Band
Onsdag 18. juli 18:00
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

For 22 år siden sto Molde på hodet da Van Morrison gjestet Moldejazz både med egen konsert, og som overraskelsesgjest på Bob Dylan sin konsert dagen før. 18. juli vender han endelig tilbake med storslått konsert på Romsdalsmuseet.  

Konserten på Moldejazz blir den eneste han gjør i Norge i 2018.

Den nordirske multiinstrumentalisten og låtskriveren (72) har holdt det gående siden midten av sekstitallet, og tilhører en generasjon rockere som aldri ser ut til å gå tom for batteri. Morrison er viden kjent som en av de mest uvanlige og influerende vokalistene i historien i rockehistorien. Kritikeren Greil Marcus har gått så langt som å si at «ingen hvit mann synger som Van Morrison». Han har vunnet to Grammy priser og blitt nominert fem ganger, og han er innskrevet i både Rock And Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame.

Van Morrison er svært produktiv for tiden og slapp to plater bare i fjor. Hans 38-ende plateutgivelse «Versatile» kom på slutten av året og bestod av tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret og noen egne låter. The Guardian omtalte utgivelsen som «en livlig reise gjennom swingens sangbok» i en svært positiv anmeldelse. «Å spille inn sanger som dette - spesielt standardlåtene - ga meg sjansen til å strekke meg vokalmessig, og å vende tilbake til musikken som først inspirerte meg til å begynne å synge - jazz!» uttalte artisten i forbindelse med lanseringen. 

Van Morrison er en formidabel liveartist som alltid setter musikken i høysetet og som har en omfangsrik og perlespekket sangkatalog å plukke fra. Vi gleder oss stort til det som ligger an til å bli en feststemt konsert med en av de aller største nålevende artistene!