Maria-Schneider1-.jpg
Maria Schneider & Ensemble Denada
Konserter
Mandag 16. juli 18:00
Bjørnsonhuset
« Se hele programmet

- feat special guests Donny McCaslin & Jeff Taylor

Åpningskonserten med årets Artist In Residence Maria Schneider & Ensemble Denada tar utgangspunkt i et samarbeid som ble etablert for noen år tilbake hvor Schneider og Ensemble Denada bl a var på en turne i Sør-Afrika sammen.

Det musikalske innholdet i konserten er enda (nov 17) under utvikling, men det er bl a klart at de skal gjøre låten «Sue (Or In A Season of Crime)» som Schneider komponerte sammen med David Bowie. Schneider sa i et intervju med Romsdals Budstikke i oktober 2017 at hun aldri trodde hun skulle fremføre den låten, nå blir hun altså å gjøre det i Molde. Ensemble-leder Anders Eriksson sier dette om samarbeidet mellom Denada og Maria Schneider:

  • "Maria Schneider er langt på vei den komponist og bandleder som har videreført arven fra de amerikanske gigantene, og tatt jazzens store formater inn i et nytt årtusen. Å få produsere og spille en konsert med Schneiders musikk under hennes ledelse er stort. Ikke minst fordi vi i Molde skal framføre musikk som ikke er framført live tidligere, blant annet «Sue (or in a season of crime)". Her medvirker også Donny McCaslin fra Bowies siste album Blackstar, og sangeren Jeff Taylor. Men det kan også bli enda mer ny musikk fra Schneider og ikke minst blir det musikk fra flere av hennes fantastiske album, blant annet «Sky Blue» og mitt favorittalbum «The Thompson Fields». Vi har allerede fått henvendelser om om konserter  med Schneider fra ulike hold internasjonalt."
Ensemble Denada by Didrik Arnesen
Ensemble Denada   Foto: Didrik Arnesen